KARKóWKA PIECZONA Z WARZYWAMI

Iście królewskie danie....

Dodany przez: lucyna19

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • SKłADNIKI DLA 3 OSóB:
  • karkówka-ok 0,7kg,
  • 1 duża cebula,
  • 25 dkg sera żółtego,
  • 40 dkg pieczarek,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 1 papryka czerwona lub żółta,
  • ketchup-ok 5 łyżek,
  • bazylia,
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • pieprz,
  • vegeta,
  • olej

Przygotowanie

  1. Karkówkę myjemy i osuszamy, kroimy na 3 plastry.Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki, lub na co najmniej 4 godziny.
  2. Mięso z obu stron smarujemy ketchupem i układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy bazylia.
  3. Pieczarki czyścimy, kroimy w paski, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce.Kukurydzę odsączamy.Warzywa podsmażamy, pod koniec dodajemy kukurydzę.
  4. Podsmażone warzywa układamy na mięsie, posypujemy ziołami prowansalskimi, vegetą.
  5. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy mięso i pieczemy ok 1 godziny.
  6. Na ok. 15-20 min przed końcem pieczenia posypujemy mięsko serem żółtym.
  7. Podajemy na ciepło.
mięso obiad pieczarki ketchup karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze