" Karkówka na ostro "

Pyszna karkówka z chrupiącą musztardową skórką.

Dodany przez: Ostra Na Słodko

" Karkówka na ostro "

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • - karkówka w całości - 1kg
  • - sól kuchenna - 1 kg
  • - musztarda francuska - 200 g

Przygotowanie

  1. Karczek myjemy i oczyszczamy z dużych kawałków tłuszczu.
  2. Delikatnie nakłuwamy szpikulcem.
  3. Smarujemy obficie musztardą francuską.
  4. Blachę z piekarnika wysypujemy solą, tak by powstała centymetrowa warstwa.
  5. Przekładamy karkówkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C.
  6. Pieczemy przez około 90 do 120 minut – w zależności od wielkości mięsa.
  7. W trakcie pieczenia obracamy i polewamy sosem.
  8. Podajemy solo lub z przyrumienioną cebulką.
  9. Smacznego!
mięso obiad kolacja musztarda karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze