KARCZEK PIECZONY

Pyszne, soczyste mięso, o wiele lepsze niż wędliny polecane w sklepie:)

Dodany przez: s.belata

KARCZEK PIECZONY

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • - 1,5 kg karczku
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy karczek przyprawami
  2. i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);
  3. 2. Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2 godziny, następnie pieczemy jeszcze 30 minut bez rękawa, aby mięso się zrumieniło.
mięso obiad kolacja karkówka majeranek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze