Karczek duszony

Nie ma to jak karczek!!

Dodany przez: andzia

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 karczek
  • Marynata:
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • olej
  • sól pierz w ziarenkach
  • majeranek
  • liść laurowy
  • ziele ang.
  • 1 kg dużych, twardych pieczarek
  • 3 duże cebule
  • mąka

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na porcje , włożyć w przygotowaną marynatę i pozostawić na ok. 40 min. .Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć kawałki karczku opruszone mąką. Następnie przekładać je do garczka z ok. 1 litrem wywaru i dusić pod przykryciem . W tym czasie pieczarki i cebulę pokroić w grube plastry , włożyć do mięsa i pozostawić na gazie dopuki mięsko nie będzie miękkie .Jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty należy przygotować zawiesinę z mąki i wody .
mięso obiad pieczarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze