Kapusta zasmażana z boczkiem

smacznie

Dodany przez: ola83

Kapusta zasmażana z boczkiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • kapusta kiszona
  • boczek
  • mala cebulka
  • maka
  • sol i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kapuste kiszona gotujemy do mieekkosci, odcedzamy i kroimy drobno
  2. podsmazamy cebulke z boczkiem (pokrojone w drobna kosteczke) w osobnym rądelku
  3. robimy zasmażke- do garnuszka wsypujemy make i "gotujemy"  az sie zarumieni nastepnie dolewamy wody i dusimy 3 minutki, nastpnie dodajemy do kapusty wczesniej ugotowanej przegotowujemy, dodajemy boczek z cebulka mieszamy i podajemy na cieplo do obiadu
przyprawy obiad kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze