Kapusta po węgiersku

Ocena:

4.49 (175)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
kapusta po węgiersku

Składniki:

  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 2 małe główki kapusty
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 szklanki wody
  • 100g margaryny
  • 3 marchewki
  • 60dkg kiełbasy
  • majeranek
  • bazylia
  • koperek świezy lub suszony
  • seler naciowy
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawa do bigosu

Kapusta po węgiersku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę siekamy drobno i wrzucamy do garnka, dodajemy margarynę i podlewamy wodą. Gotujemy około 20 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Paprykę i cebulę myjemy, kroimy, marchewke obieramy i trzemy na tarce. Wszystko wkładamy do garnka i dokładnie mieszamy. Dorzucamy kostki rosołowe i gotujemy chwilę. Listki selera naciowego kroimy i wrzucamy do garnka. Podprawiamy przyprawą do bigosu, solą, pieprzem, papryką slodką mieloną, koperkiem, bazylią i majerankiem. Dusimy aż warzywa będą miękkie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne