Kapusta z grochem i grzybami

Pachnie świętami, uwielbiam ją przez cały rok

Dodany przez: blueapple

Kapusta z grochem i grzybami

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kwaszonej
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • sól i pieprz
  • majeranek

Przygotowanie

  1. 1.Groch namoczyć na noc po czym ugotować go w tej samej wodzie dodając sól.
  2. 2.Umyte i namoczone wcześniej grzyby zagotować, odcedzić.Wywar zachować.
  3. 3.Kapustę posiekać, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzybki, gotować na małym ogniu.
  4. 4.Gdy kapusta i groch będą miękkie połączyć je ze sobą, wymieszać i jeszcze chwilkę razem podgotować. Dodać majeranek.Doprawić solą i pieprzem.
  5. 5.Podawać z zeszkloną na masełku cebulą i świeżym pieczywem.
grzyby obiad wegetariańska kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze