Kapusta z grochem

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: ok. 1 godziny Porcja: 60 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Kapusta z grochem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
60 kcal
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • cebula
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek
  • łyżeczka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty

Przygotowanie

  1. Groch namoczyć na noc. Zalać świeżą wodą, wsypać szczyptę majeranku, soli i pieprzu, gotować do miękkości (30-40 minut).
  2. Grzyby namoczyć na noc. Ugotować w wodzie z moczenia, odcedzić (wywar zachować), pokroić.
  3. Kapustę posiekać. Zalać wywarem z grzybów, dodać grzyby, wsypać łyżeczkę przyprawy do bigosu, wymieszać, ugotować (ok. 30 minut).
  4. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Kapustę wymieszać z grochem i cebulą, chwilę podgotować.
warzywa obiad wegetariańska kiszona kapusta groch
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze