Kapusta Wigilijna z lnianym olejem

tradycyjnie

Dodany przez: ANECIK1980

Kapusta Wigilijna z lnianym olejem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kapusta kiszona 4 kg
  • olej lniany 1/4 litra
  • grzyby suszone 2-3 szkl
  • cebula cukrowa 4 szt

Przygotowanie

  1. Grzyby moczymy na noc. Odlewamy, wlewamy drugą wodę i gotujemy grzyby około 1 godziny. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju (zwykłym).
  2. Na 3 szklankach grzybowego wywaru gotujemy kapustę z olejem i cebulką, często mieszamy aby się nie przypaliła. Grzyby kroimy jeśli są duże i dokładamy do kapusty. Gotujemy do miękkości kapusty. Kapustę przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
wigilia kapusta kiszona olej lniany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze