Kapusta pekińska z porem

Surówka smakuje wybornie:)

Dodany przez: Anullka

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sok z cytryny
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • pieprz
  • 1 mały ząbek czosnku(roztarty)
  • 1/2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić ,marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej,dodać pokrojony szczypiorek.
  2. Por cieniutko pokroić,posolić,odstawić na 10 min,dodać do kapusty dokładnie wszystko wymieszać.
  3. Z podanych składników zrobić sos,polać surówkę,dokładnie wymieszać.
  4. Smacznego.
warzywa obiad sałatka por kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze