Kapusta pekińska na ciepło

REWOLUCJA !!!!

Dodany przez: lenuta

Kapusta pekińska na ciepło

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • kapusta pekińska (średnia)
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki margaryny mlecznej
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki maki pszennej
  • 1/2 szklanki śmietany

Przygotowanie

  1. Kapustę posiekać. W garnku rozpuścić margarynę i wrzucić kapustę, posolić.
  2. Gotować ok. 5 min. i dodać trochę cukru, pieprz czarny i ocet, gotować nastepne 5 min.
  3. Wrzucić posiekany koperek. Po 2 min,. wlać śmietanę wymieszana ze smietana i zagęścić kapustę. Dodać maggi.
warzywa obiad mąka śmietana koperek kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze