Kapusta młoda mojej babci

Szybka i bardzo smaczna młoda kapustka.

Dodany przez: Anullka

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

Składniki

  • 2 duże główki młodej kapusty(w miarę twarde)
  • 2 młode cebule dymki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 czubata łyżka vegety lub innej ulubionej przyprawy
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 3 czubate łyżki kaszy manny
  • 30-40 dkg chudej cienkiej kiełbasy
  • 1/2 litra wody
  • 1 listek laurowy

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić,dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, koperek, dymkę,vegetę.
  2. Wszystko zalać 1/2 litra wody( nie więcej)gotować około 15min(uważać żeby nie rozgotować)
  3. Po tym czasie,dodać cukier,ocet i kaszę manny.
  4. Gotować tyle, żeby kaszka się rozkleiła i zagęściła kapustkę.
  5. Kapustka jest bardzo smaczna,nie trzeba już robić żadnej zasmażki.
  6. Polecam i smacznego.
warzywa obiad kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze