KAPUSTA KISZONA GOTOWANA I ZASMAŻANA

Bardzo sycące danie na kolację z chlebem.

Dodany przez: gusia1000

KAPUSTA KISZONA GOTOWANA I ZASMAŻANA

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.33 z 3 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,
  • pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 białe cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku,
  • jarzynka-do smaku.
  • Do gotowania kapusty dać :
  • liść laurowy-4 sztuki
  • ziele angielskie-6 ziaren,
  • pieprz czarny-6 ziaren.

Przygotowanie

  1. Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.
  2. Potem ją dokładnie płuczemy z kwasu i odcedzamy.
  3. W osobnym rondlu przysmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę wraz z połową kostki margaryny.
  4. Dodatkowo robimy na patelni paloną mąkę pszenną.
  5. Dodajemy te 2 rzeczy do ugotowanej kapusty.
  6. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką.
  7. Na wolnym ogniu całość często mieszamy, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
  8. Smacznego.
przyprawy warzywa obiad kolacja wegetariańska cebula mąka margaryna kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze