Kapusta biała zasmażana

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Dodany przez: Kasiulka82

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 2 głosów)

Składniki

  • Mała główka kapusty lu pół dużej
  • 20dkg boczku
  • 1 cebulka
  • 2łyżki mąki
  • sól,pieprz
  • kilka łyżek oleju

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy i gotujemy w małej ilości wody.Boczek siekamy w drobną kostke i podzmażamy na oleju,kiedy już sie zesmaży dokładamy pokrojońą w kostkę cebulkę ale nie rumienimy jej.Kapuste odcedzamy a wodę zachowujemy.Kiedy boczek z cebulką jest gotowy dodajemy do niego 2 łyżki mąki robimy z tego zasmażkę którą rozcieńczamy wodą z kapusty i szybko przekładamy to do kapusty energicznie mieszając.Jeśli jest to zbyt gęste można dodać jeszcze trochę wody,Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.Potrawa dora jest jako dodatek,ale może służyć także jako szybkie danie.Nie zawiera konserwantów.Smacznego.
mięso obiad przekąska kolacja kapusta mąka skwarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze