kapuśniak z młodej kapusty

mięso gotujemy do miękkości z przyprawami,kostką bulionu,marchewką

Dodany przez: kamila1957

kapuśniak z młodej kapusty

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 6 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • mięso 4 żeberka lub udko drobiowe(najlepsze są żeberka ale na drobiowym też smaczna zupa)
  • główka młodej kapusty
  • 3 małe marchewki
  • pół pęczka kopru
  • łyżka siekanej natki pietruszki(łodyżki gotujemy z mięsem)
  • sól lub kostka magii
  • pieprz cytrynowy (jest kwaskowaty)
  • ang.ziele
  • listek laurowy
  • 2litry wody

Przygotowanie

  1. mięso gotujemy z marchewką ,listkiem laur.ang.zielem,łodyżkami pietruszki,kostką magii
  2. ugotowane mięso wyjmujemy,do wywaru dodajemy pokrojoną kapustę
  3. ugotowane mięso kroimy i dodajemy do gotującej się zupy
  4. do ugotowanej zupy dodajemy koper,natkę, pieprz
  5. doprawiamy do smaku wg uznania.
mięso warzywa obiad przekąska zupa kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze