Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

polecam zupę z kapusty pekińskiej...

Dodany przez: kaMisia13

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • •bulion warzywny lub drobiowy 3 szkl
  • •kapusta pekińska 1 szt mała
  • •czerwona papryka
  • •marchewka
  • •ziemniaki 4 szt
  • •oliwa 2 łyżki
  • •liść laurowy
  • •ziele angielske 2 ziarna
  • •cząber lub tymianek 1/2 łyżeczki•papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki
  • •koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • •sok z cytryny 1 łyżeczka
  • •natki pietruszki posiekana 1 łyżka
  • •sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.
zupa Papryka ziemniaki marchew kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze