Kapuśniak

kapuśniak jak u babuni :)

Dodany przez: kroli2

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • kostka rosołowa
  • 1 cebulka
  • 7 ziemniaków

Przygotowanie

  1. Kasputkę kiszoną wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz boczek pokrojony w plastry. Cebulkę opalamy, ma wtedy specyficzny zapach i zmienia delikatnie kolor zupy. Ziemniaki obieramy o kroimy w kostkę, gotujemy oddzielnie (ponieważ gotowane w kwaśnej zupie nie będą zupełnie miękkie) i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami.
zupa boczek kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze