KANTYCZKA

BARDZO SMACZNE CIACHO Z BISZKOPCIKAMI. Z DZIECIŃSTWA

Dodany przez: Łukasz i Asia

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
21 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2,5 szkl mąki
  • 8 jaj
  • 2 szkl cukru
  • 1,5 kostki margaryny
  • 0,5 szkl maku
  • 0,5 szkl wiórek kokosowych
  • 2 łyż proszku
  • 2 łyż kakao
  • 2 paczki okrągłych biszkopcików
  • marmolada miękka morelowa lub wieloowocowa

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z margaryną. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak a do trzeciej wiórki. Na blache wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą, wyłożyć pierwsze ciasto makowe na nie biszkopty na nie cienką warstwę marmolady, następnie ciasto kakaowe biszkopty i marmoladę. Na wierzch ciasto białe. Piec w temp. 180 stopni ok 1 godz. upieczone ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!
deser marmolada kakao mak biszkopciki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze