Kanie w cieście naleśnikowym

Ocena:

4.43 (187)

  • 30 min.
  • dla 4 osób

Pyszne

Składniki:

  • 4 duże kapelusze kani
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tłuszcz do smazenia

Kanie w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapelusze oczyścic. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem.
  • Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać.
  • Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  • Jesli chcemy to kapelusze mozemy przekroic na pół lub na ćwiartki.

Porady

Zobacz też: kania - przepis na obiad

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne