Kanapka z borówką i mascarpone

Ocena:

4.46 (183)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przepis na kanapkę z serkiem mascarpone na słodko

Składniki:

  • 25 dag mascarpone
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 8 kromek pumpernikla albo chleba na miodzie
  • miękkie masło
  • dżem z czarnej porzeczki lub jagodowy
  • puszka gotowej masy kajmakowej
  • bita śmietana i borówki do dekoracji

Kanapka z borówką i mascarpone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mascarpone ucieramy na puszystą masę z ekstraktem. Chleb smarujemy masłem, posmarowaną stroną kładziemy na gorącej patelni, mocno rumienimy. 4 kromki smarujemy najpierw dżemem, potem mascarpone, potem kajmakiem, przykrywamy resztą kromek, polewamy resztą kajmaku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy borówkami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne