Kanapka na ciepło z kurczakiem barbecue

Genialna propozycja - pyszna alternatywa dla hamburgerów. Sos barbecue Folwark nadaje doskonały, wędzony smak.

Dodany przez:

Na ciepło

Porcje:
2 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • kilka plasterków ogórka, pomidora, czerwonej cebuli
  • duża ciabatta
  • olej
  • masło
  • sos barbecue (najlepszy jest Folwark)

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i zamarynować w sosie barbecue Folwark. Ciabattę rozciąć w połowie (nie przekrajać do końca), posmarować od wewnątrz masłem i zapiec w piekarniku przez około 5 minut (aż bułka będzie chrupiąca) W tym czasie usmażyć kurczaka na oleju. Nałożyć na upieczoną bułkę dodać warzywa. Serwować ciepłe.
kurczak barbecue kanapka Folwark
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy