Kanapeczki na krakersach :

Taka sobie ,,przegryzajka „ przed telewizor .

Dodany przez: Babciagramolka

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 20 krakersów ( Krakowskie talarki )
  • 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
  • 2 łyżeczki pasztetu drobiowego
  • 2 łyżeczki wiórek łososiowych
  • 2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
  • 2 łyżeczki pasty rybnej
  • odrobina szczypiorku
  • plasterek korniszona
  • plasterek pomidora
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past – zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać – przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !
impreza przekąski przekąska kolacja krakersy kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze