Kalafior z jajkiem

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 260 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Kalafior z jajkiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
260 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • główka kalafiora
  • 4 duże jajka
  • 10 dag boczku w plasterkach
  • oliwa
  • łyżka posiekanego koperku
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na duże różyczki, oczyścić. Zalać wrzątkiem, oprószyć solą i szczyptą cukru. Gotować ok. 20 minut. Odcedzić, posypać koperkiem.
  2. Niewielką ilość oliwy rozgrzać na patelni, podsmażyć boczek. Zdjąć, wbić jajka, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć. Kalafior podawać z jajkami i boczkiem.
sniadanie warzywa obiad przekąska kalafior jajko kalafior z jajkiem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze