Kakaowy biszkopt z dwóch jaj.

Bardzo łatwy biszkopcik do przekładania masami śmietanowymi.

Dodany przez: Beatris

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj.

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao

Przygotowanie

  1. Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Ubić je razem na puszystą masę (ok. 5-10 minut mikserem). Do ubitych z cukrem jajek dodać kakao i wymieszać. Dodawać do nich porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do średniej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut.
jajka deser biszkopt mąka kakao cukier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze