ciasto jogurtowe z masa budyniową

Ocena:

4.27 (199)

  • 45 min.

Pyszne ciasto jogurtowe z masą budyniową to nie drogi szybki w wykonaniu przepis

Składniki:

  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • proszek do pieczenia
  • szczypta soli
  • budyń
  • 500 ml mleka
  • wiórki kokosowe
  • rodzynki

Ciasto jogurtowe z masa budyniową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • piekarnik rozgrzać do 180 stopni,.Do wysokiego naczynia wysypać mąkę, cukier, szczyptę soli i 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodać jajka, olej i jogurt. To wszystko miksować 3 min. na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 min. upieczone ciasto przekroić wzdłuż i jedna cześć posmarować przygotowanym budyniem, a drugą cześć położyć na już posmarowane ciasto. na wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi i rodzynkami

Porady

Zobacz też: lekki tort z owocami i galaretką

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne