Jasny biszkopt z dwóch jaj

Ocena:

4.37 (198)

  • 40 min.
Niski biszkopt do przekładania np. masami śmietanowymi.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jasny biszkopt z dwóch jaj - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka wbić do miski,dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubić mikserem na puszysty krem (5-10 minut ubijania). Do ubitych jajek stopniowo dosypywać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką średniej tortownicy. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczony biszkopt wyłożyć na czystą ściereczkę i ostudzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne