Jarzynowa z makaronem

polecam,pyszna....

Dodany przez: kaMisia13

Jarzynowa z makaronem

Z makaronem

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 20 dag młodych liści szpinaku
  • pęczek cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • 2-3 pieczarki
  • 2-3 korniszony małe
  • 20 dag szynki z indyka
  • 4 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 40 dag makaron sojowego
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki wódki ryżowej lub czystej

Przygotowanie

  1. Umyte pieczarki i cebulki ze szczypiorkiem pokroić w plasterki, korniszony i szynkę w kostkę. Szpinak wrzucić na 1-2 min do wrzątku, odcedzić, przelać zimna wodą, posiekać.
  2. W rondlu rozgrzać olej i masło, wrzucić same cebulki (bez szczypiorku) i pieczarki i chwile smażyć, mieszając na silnym ogniu, po czym dodać pokrojoną szynkę i korniszony, smażyć 1 –2 minuty, dołożyć szpinak, wymieszać, wlać sos sojowy i gorący bulion, doprowadzić do wrzenia. Makaron zalać wodą, zostawić na 5-6 minut, odsączyć, wrzucić do zupy i gotować na dość silnym ogniu 5-6 min. zupę wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem i wódką, gotować ok. 1 min.
zupa pieczarki szpinak mamkaron sojowy...
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze