Jajkowe kotleciki

Jajka i kalafior w kotleciku.

Dodany przez: kuchareczka221

Jajkowe kotleciki

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • jajka 6 sztuk
  • kalafior ugotowany 1/2 sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • cebula 1/2 sztuki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. 5 jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kotkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafiora podzielić na małe kawałki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka, cebulę, szczypiorek i kalafior połączyć i wymieszać z dwoma łyżkami tartej bułki.
  2. Wbić jajko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.
  3. Wilgotnymi dłońmi formować małe kotlety.
  4. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwóch stron.
jajka obiad przekąska kolacja dla dzieci kalafior szczypiorek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze