jajka w sosie musztardowym

lekko ostre jajeczka!!

Dodany przez: lenuta

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 łyżeczki musztardy ostrej
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany

Przygotowanie

  1. Jajka ugotwać na twardo.
  2. Zagotować 2 szklanki wody. Dodać kostki rosołowe.
  3. nastepnie rozpuścić w bulionie musztardę.
  4. Pogotować 5 min.. Zagęścić maką zmieszaną ze śmietaną.
  5. Ugotowane jajka obrać i wrzucić do sosu.
obiad sos jajko musztarda kostka rosołowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze