Jajka z szynką w galarecie

Ocena:

4.48 (167)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Świąteczne jajka

Składniki:

  • 4 plastry szynki
  • 5 jajek
  • groszek konserwowy
  • marchewka
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Jajka z szynką w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. 2 jajka przekroić na połówki. Ugotować ok 0,5 l wywaru warzywnego z kostką rosołową. Do wywaru dodać żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Połówki jajek oprószyć solą i pieprzem. Układać na plastrach szynki zawinąć w paczuszki. Obwiązać je szczypiorkiem lub porem. Na spód półmiska (najlepiej głębszego) wysypać trochę groszku konserwowego. Można tez dodać pokrojoną marchewkę. Układać na nim paczuszki z jajkami. Pozostałe jajka pokroić w dość grube plasterki. Obłożyć nimi półmisek i zalać tężejącą galaretką. Ozdobić
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne