Jajka faszerowane żółtym serem, szynką i ogórkiem

Ciekawy sposób na smaczne jaja.

Dodany przez: _Milena_

Jajka faszerowane żółtym serem, szynką i ogórkiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.17 z 12 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • ok. 6 jajek
  • 1 średni ogórek konserwowy
  • Ser żółty
  • 3 plasterki szynki
  • 2 cebulki szalotki (opcjonalnie)
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sól
  • Pieprz
  • Pietruszka

Przygotowanie

  1. 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy. Kroimy na połówki i wyjmujemy z nich żółtko.
  2. 2. Do miseczki z żółtkiem kroimy w malutką kosteczkę szynkę, ogórka, cebulkę oraz ser żółty potarkowany na małych oczkach.
  3. 3. Dodajemy ok. 2 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, sól oraz pieprz.
  4. 4. Mieszamy tak aby powstała jednolita masa i napełniamy połówki jajek przygotowaną pastą.
  5. 5. Można przyozdobić natką pietruszki bądź papryką.
sniadanie przekąska kolacja jaja szynka ogórek ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze