Jajecznica na kiełbasie lub boczku …

Danie tradycyjne,smaczne i latwe w przygotowaniu...

Dodany przez: RYNIO

Jajecznica na kiełbasie lub boczku …

Na ciepło

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Składniki:
  • • 4 - 5 szt. jajek,
  • • 10 dag boczku wędzonego, lub kiełbasa( można użyć wędzonej słoninki)
  • • 0,5 szklanki mleka, ( jajecznica jest luźniejsza)
  • • do smaku sól, pieprz,
  • • cebulka ze szczypiorkiem..

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
  2. Boczek lub kiełbasę pokroić na kawałki,(możemy do kiełbasy dodać wędzoną słoninę, będzie lepszy aromat) podsmażyć na patelni, nie dodając już innego tłuszczu .Kiedy boczek jest podsmażony dodajemy cebulkę i szczypiorek posiekany i lekko go zeszklimy (będzie delikatniejszy)
  3. W miseczce rozbijamy jajka, dolewamy mleko, dodajemy sól i pieprz i rozmącamy widelcem. Całą zawartość miseczki wlewamy na zrumieniony boczek i cebulkę. Mieszamy od czasu do czasu, aż jajecznica uzyska dobrą konsystencję (nie za suchą)…Jedząc delektujemy się super smakiem wspaniały zapach roznosi się po całym domostwie i budzi pozostałych domowników…można podać z chlebkiem .
  4. SMACZNEGO!!!
sniadanie jajka chleb cebulka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze