Jabłka pod kruszonką z otrębów

Pyszny deser

Dodany przez:

Jabłka pod kruszonką z otrębów

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,5 kg kwaśnych jabłek
  • sok z jednej cytryny
  • 100 g rodzynek
  • 100 g otrębów owsianych
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C,.
  2. 2. Jabłka obierz, wydrąż i pokrój w ćwiartki, przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem
  3. 3. dodaj rodzynki
  4. 4. Jabłka przełóż w naczynie do zapiekania
  5. 5. W misce zagnieć ze sobą pozostałe składniki, otrzymaną kruszonką posyp jabłka
  6. 6. Piecz 35 minut.
obiad kolacja deser jabłka kruszonka otręby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze