jablka_smazone_na_ostro

Jabłka smażone na ostro :

Ocena:

4.47 (185)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Nietypowy dodatek do smażonej wątróbki drobiowej i nie tylko .

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • 2 płaskie łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • ¼ kostki masła
  • 2 łyżki oliwy

Jabłka smażone na ostro : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne . Pokroić na cząstki grubości 1 centymetra . Posypać solą , majerankiem , papryką . Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Na patelni rozgrzać masło z oliwą . Smażyć jabłka z obu stron , aż zmiękną . ( ale nie za długo , bo się rozpadną ) .
  • Podawać na ciepło do smażonej wątróbki .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne