Indyk z sosem z awokado

Ocena:

4.46 (181)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 320 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • awokado
  • 15 dag gęstego jogurtu
  • sok z limonki
  • kilka kropli tabasco
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • żółta papryka
  • 35 dag piersi indyka
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka startej skórki z limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz

Indyk z sosem z awokado - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Awokado obrać, usunąć pestkę. Rozgnieść widelcem, skropić sokiem z limonki i wymieszać z jogurtem. Przyprawić  tabasco, solą i pieprzem.
  • Sałatę opłukać, osuszyć podrzeć na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie paseczki. Ułożyć wszystkie warzywa na talerzach.
  • Mięso pokroić na cienkie, wąskie paseczki. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać olej i na ostrym ogniu smażyć mięso i cebulę, aż się mocno zrumienią. Mięso posypać skórką z limonki, przyprawić solą i pieprzem. Gorące mięso z cebulą ułożyć na warzywach, dodać sos z awokado. Całość posypać listkami kolendry.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne