Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok 50 minut
Porcja: 380 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
filet z piersi indyka lub piersi kurczaka (ok. 1/2 kg)
25 dag pieczarek
ząbek czosnku
17 dag sera gorgonzola
3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
przyprawa do kurczaka pikantna PRYMAT
oliwa
łyżka posiekanej natki
sól, pieprz
Indyk nadziewany gorgonzolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
■ Czosnek obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki, obsmażyć z czosnkiem na oliwie, aż odparują. Ser pokruszyć, wymieszać z pieczarkami, orzechami i natką, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
■ W filecie indyka zrobić kieszonkę, włożyć masę serową, spiąć wykałaczkami lub związać, oprószyć przyprawą do kurczaka. Oliwę rozgrzać w brytfannie, obsmażyć mięso. Piec około 50 min w temp. 180°C. Podawać z makaronem (np. wstążkami).