INDYCZEK W SOSIE SMIETANOWYM Z ZIELONYMI WARZYWAMI

Sycace danie w aromatyczny sosie!!!

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 201 głosów)

Składniki:

  • 1. 500g piersi z indyka
  • 2. 200g brokula
  • 3. 1 cebula
  • 4. 2 duze marchewki
  • 5. 1/2 cukinii
  • 6. 150g selera naciowego
  • 7. 1 kawaleczek pora (tylko biala czesc)
  • 8. 200g pieczarek
  • 9. 200 ml gestej smietany
  • 10. 1 lyzeczka przesianej maki
  • 11. przyprawy - sol, pieprz, ostra papryka, oregano, koperek
  • 12. 250g fasolki szparagowej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Indyka myjemy pod bierzaca woda, kroimy w paseczki. Rozgrzewamy olej na patelni i smazymy indyka az sie zrumieni z obu stron.
  • W miedzyczasie kroimy wszystkie warzywa dowolnie (w kosteczke, na plasterki - jak kto lubi). Do indyka dodajemy cebule i szklimy ja na patelni, nastepnie wsypujemy wszystkie warzywa, podlewamy mala iloscia wody i dusimy ok. 20 pod przykryciem na malym ogniu. Smietane przelewamy do kubeczka, dodajemy przesiana make oraz suszone ziola i mieszamy. Po chwili wlewamy ja na patelnie jednoczesnie wszystko mieszajac. Dusimy kolejne 10 min. Jesli bedzie zbyt geste mozna podlac woda. Gotowe, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy