Gyros w sosie czosnkowym

Sałatka bardzo dobra na obiad podawana z frytkami, oraz na kolacje podgrzewana z serem w piekarniku

Dodany przez: Katarzyna Włodarska

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 duze piersi z kurczaka
  • 1 główka kapusty pekinki
  • 5 ogórków konserwowych
  • 2 główki cebuli czerwonej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • przyprawa do gyrosa
  • Sos:
  • Majonez
  • serek homogenizowany waniliowy
  • sol czosnkowa lub czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić "przyprawa do gyrosa" i podsmażyć na patelni na małym oleju, następnie ostawić aż mięso przestygnie Nastepnie pokroic wszystkie skladniki, kapuste pekinke w paski, cebule w kosteczke wraz z ogorkami. Wszystkie skaladniki : mieso, kapuste, ogorki, cebule, kukurydze, wrzucic do miseczki i wymieszac wraz z sosem.
  2. Sos:
  3. do miseczki włożyć serek homogenizowany, dodać 2 łyżeczki majonezu, łyżeczkę soli czosnkowej lub czosnku granulowanego i wymieszać wszystko razem.
mięso obiad sałatka sos czosnkowy gyros
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze