Gulasz z żołądków drobiowych

Dla miłośników podrobów

Dodany przez: caroline

Gulasz z żołądków drobiowych

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.23 z 13 głosów)

Składniki

  • 50 dag żołądków kurzych
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 2-3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Żołądki, oczyścic, umyc i w razie potrzeby pokroić. Zalać je woda, tak żeby je tylko przykrywała (w razie potrzeby uzupełniać), dodac kostke i ugotowac do miekkości. Dodac musztardę i pieprz. Mąkę rozrobic w niewielkiej ilości wody, dodac do gulaszu i cały czas mieszajac zagotować. Dodać śmietanę i jeśli trzeba to posolić do smaku, podgrzać. Podawać z kaszą lub ziemniakami.
mięso obiad podroby musztarda żołądki drobiowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze