Gulasz z żołądków a'la Strogonow

Łatwy do zrobienia i pyszny. Dobry na obiad jak i również w sam-raz na specjalne okazje.

Dodany przez: Mi_lena

Gulasz z żołądków a'la Strogonow

Mięsne

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 cebula
  • 0.5 kg pieczarek
  • przyprawa chili
  • puszka kukurydzy
  • sól, pipeprz (może być vegeta)
  • olej
  • mąka do zagęszczenia
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Żołądki opłukać, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości, odcedzić, wywar wylać, zimne żołądki pokroić w plasterki.
  2. Pokroić pieczarki oraz cebulę i obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać pokrojone żołądki, pokrojone w kostkę papryki, zalać gorącą wodą, by zakrywało składniki i dusić ok 20 minut na małym ogniu.
  3. Dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, przyprawić solą, pieprzem i chili(Chili jest bardzo ostrą przyprawą więc doprawiać do smaku po trochu) i jeszcze chwilę dusić.
  4. Można zagęścić mąką.
obiad pieczarki cebula Papryka kukurydza żołądki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze