Gulasz z wątróbki wieprzowej

Ocena:

4.42 (177)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Dobre na obiad

Składniki:

  • ok. 1 kg watróbki wieprzowej
  • 2 duże cebule
  • 1 kawałek kiełbasy
  • majeranek
  • maka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Gulasz z wątróbki wieprzowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące.
  • Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka.
  • Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju.
  • Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką.
  • Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4  szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić.
  • Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne