Gulasz z wątróbki wieprzowej

Dobre na obiad

Dodany przez: caroline

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ok. 1 kg watróbki wieprzowej
  • 2 duże cebule
  • 1 kawałek kiełbasy
  • majeranek
  • maka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące.
  2. Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka.
  3. Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju.
  4. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką.
  5. Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4  szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić.
  6. Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.
mięso obiad cebula gulasz wątróbka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze