gulasz z wątróbki drobiowej z ogórkami

Gulasz z wątróbki drobiowej to bardzo proste pyszne danie obiadowe.Najlepiej smakuje z ziemniakami .

Dodany przez: nawaga2

gulasz z wątróbki drobiowej z ogórkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg drobiowej wątróbki(może być wieprzowa)
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 1-2 cebule
  • natka pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano
  • bułka tarta
  • 1łyż. mąki
  • masło lub margaryna do smażenia(może być olej)

Przygotowanie

  1. Wątróbkę myjemy, suszymy na ręczniku papierowym. Kroimy w kostkę. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. kładziemy wątróbkę. Obsmażamy z każdej strony. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do wątróbki. Ogórki także kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię do wątróbki. Gdy wątróbka będzie już miękka doprawiamy przyprawami ( według uznania). Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0,7 litra wrzącej wody. Wlewamy do wątróbki i smażymy ok 5 -10minut. gdy stwierdzimy że gulasz jest za rzadki robimy zaklepkę z 0,25 szklanki wody i łyżki mąki. Wlewamy do gulaszu i mieszamy.Podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
obiad cebula wątróbka drobiowa ogóki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze