Gulasz z udźca indyka

Prosty i pyszny gulasz, bardzo delikatny w smaku.

Dodany przez: Dziudzia

Gulasz z udźca indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.74 z 35 głosów)

Składniki

  • 400g mięsa z udźca indyka
  • pół opakowania przyprawy do indyka
  • (lub łyżeczka papryki słodkiej, czosnek 1 ząbek, pół małej cebulki, sól, bazylia)
  • 1-2łyżki mąki
  • łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Indyka kroję w drobną kosteczkę, podsmażam na łyżce oleju. Dodaję przyprawę do indyka, a jeśli mam czas wybrane przprawy i cebulkę podsmażam z indykiem. Dolewam wody do podsmażonego ok. szklanki i przyprawionego mięsa, duszę pół ok pół godzinki i do uduszonego miękkiego już indyka, dodaję rozkłóconą mąkę z wodą; tak aby był gęsty jak gulasz.
mięso obiad indyk gulasz drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze