Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką.

Dodany przez: ewa zychewicz

Gulasz z serc indyczych

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • # 500 g serc indyczych
  • # 200 g młodej kapusty
  • # 1 marchewka
  • # 1 cebula
  • # sól, pieprz, maggi do smaku
  • # 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • # 1 łyżka koperku siekanego
  • # 1 l wody
  • # 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części. Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki. Kapustę pokroić w kostkę. Na wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając. Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości. Doprawić do . Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Zagotować. Podawać z kaszą lub ryżem.
mięso obiad sos gulasz danie serca indycze
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze