Gulasz z parówek

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 390 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Gulasz z parówek

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
390 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 30 dag parówek
  • puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
  • po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasoli (po 20 dag)
  • po 1/2 strąka zielonej i czerwonej papryki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • korniszon
  • łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Parówki obrać z osłonek, pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Papryki oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Korniszon pokroić w plasterki. Kukurydzę i fasolę osączyć na sicie z zalewy.
  2. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać parówki, chwilę przesmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę i paprykę, wymieszać, oprószyć tymiankiem, przyprawić solą i pieprzem (ew. podlać niewielką ilością wody lub bulionu jarzynowego), gotować pod przykryciem 8–10 minut.
  3. NASZE RADY
  4. Gulasz z parówkami możemy podawać z chlebem, ale najlepiej będzie smakować z długoziarnistym ryżem ugotowanym na sypko (czyli w dużej ilości osolonego wrzątku) z dodatkiem szczypty curry.
mięso obiad kolacja parówki gulasz kukurydza czerwona fasola pomidorowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze