Gulasz z kaszą jęczmienną

U mnie w domu, wszyscy uwielbiają gulasz z kaszą jęczmienną.

Dodany przez: Danusia19671

Gulasz z kaszą jęczmienną

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • mięso gulaszowe 500 g
  • cebula 1 szt
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • tłuszcz
  • wegeta
  • kasza jęczmienna ugotowana 400 g

Przygotowanie

  1. Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
  2. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości.
  3. Gdy mięso jest miękkie, dodać wegetę.
  4. Gdyby sos był za rzadki, to zrobić ciemną zasmażkę, dodać do sosu zagotować.
  5. Gorącą kaszę wyłożyć na talerze polać sosem.
  6. Podawać z buraczkami.
obiad cebula kasza mięso gulaszowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze