gulasz z kaszą gryczaną

gulasz jest prosty w przygotowaniu, nawet dla początkującego (:*

Dodany przez: karolcia17

gulasz z kaszą gryczaną

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg mięsa gulaszowego
  • 2 duże cebule
  • zielona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 duże pieczarki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 l kwaśnej śmietany
  • 2 kosteczki czosnku
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. mięsko kroimy w dużą kostkę,podsmażamy na rozgrzanej patelni
  2. na drugiej patelni smażymy cebule z pieczarkami
  3. następnie podsmażone mięsko wkładamy do garnka z grubym dnem,żeby się nie przypaliło,dodajemy podsmazone pieczarki z cebulą,pokrojoną paprykę,pomidory,puszkę fasoli
  4. wszystko to dusimy pod przykryciem ok. 20 min od czasu do czasu mieszając
  5. na koniec doprawiamy i zalewamy kwaśną śmietaną i jeszcze dusimy ok. 5 min.
  6. podajemy z kaszą gryczaną i sałatką z kiszonych ogórków
  7. życzę smacznego!
obiad gulasz kasza gryczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze