Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami suszonymi :

Aromatyczny gulasz z suszonymi grzybami .Dodatek suszonych śliwek nadaje lekko dymnego smaku .

Dodany przez: Babciagramolka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 60 dag wieprzowiny od szynki ( chudej )
  • 10 suszonych śliwek kalifornijskich
  • 10 kapeluszy suszonych grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki mielonej papryki
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 4 cebule
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra ( lub mięsnego Winiar )

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , mini kostki czosnkowej Knorra , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano ( nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy ). Przełożyć do rondla .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną . Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa . Zalać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.
wieprzowina grzyby mięso obiad gulasz suszone śliwki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze