gulasz wieprzowy z papryką

niskokaloryczne i smaczne danie jednogarnkowe, doskonałe na przyjęcia

Dodany przez: ulass

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • szynka wieprzowa- 300g
  • 3 papryki czerwone
  • 3 cebule
  • oliwa
  • przyprawy
  • rosół warzywny (może być z kostki bulionowej)

Przygotowanie

  1. Mięso, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso zarumienić na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać pozostałe składniki i smażyć kilka minut ciągle mieszając. Całość zalać rosołem i dusić na małym ogniu. Zredukować bulion, przyprawić do smaku.
obiad kolacja cebula Papryka szynka wieprzowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze