Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Gulasz z kaszą dobre i sycące, polecam danie prosto z wojska.

Dodany przez: loken24

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg mięso gulaszowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, pieprz czarny
  • sól, papryka słodka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasza jęczmienna

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę, wkładamy na gorąca brytfanne. Podsmażamy, na złoty kolor. Dodajemy cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, chwilkę podsmażamy i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy majeranek, pieprz sól, papryke słodką.Dusimy do miękkości. Gulasz zaciągamy mąką. Danie podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz burakami lub ogórkami. Jeżeli ktoś chce, może dodać warzywa do gulaszu.
mięso obiad kasza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze